• Frakt endast 59:- / 1-2 dagar leveranstid / Unikt sortiment
Payment with Apple Pay Payment with Visa Payment with Mastercard Payment with Klarna Payment with Swish
Våra kunder ger oss ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

HundApoteket Nix Tix

  • 249 kr

Produkten är tyvärr slut i lager :(

Dela

Nix Tix mot fästingar

  • Räcker länge!

  • Många bra egenskaper

  • Storlek: 200 gram

Fästingsäsongen är här och vi gör ALLT för att slippa de där blodsugande krypen. Detta tillskott kan hjälpa till att hålla fästingarna borta på ett naturligt sätt. Utan kemiska sammansättningar.

Från Neemträd utvinns blad, bark och olja till väldokumenterade naturläkemedel. Neem har under flera 1000 år använts som botemedel och förebyggande.

Näring
Neembladspulver är rikt på näringsämnen, antioxidanter och fytokemikalier som hjälper till att underhålla gott immunförsvar och god matsmältning.

Klåda
Neembladspulver anses ha förmåga att lindra klåda och hudproblem. Kombinera gärna NIX TIX med t.ex. HundApoteket Hundsalva och/eller HundApoteket Neempuder.

Mage & matsmältning
Neembladspulver är välkänt för att ha en god påverkan på mage, tarm och matsmältning. Bladen innehåller de speciella kemikalierna nimbin och nimbidin som bl.a. besitter antiinflammatoriska, antifungala (svamp) och antiulcerösa (magsår) egenskaper.

Blodsugande insekter
Neemträdets bark, blad och olja har även traditionellt använts både utvärtes och invärtes som medel mot blodsugande insekter. NIX TIX kan alltså hjälpa till att göra djuren mindre attraktiva för dessa insekter.
Räkna med 3-4 veckors behandling innan full effekt uppnås. Det är därför viktigt att börja i tid inför säsongen.

Förutom Neembladspulver innehåller NIX TIX också
rosmarin, mynta och bockhornsklöver, vilka är naturligt näringsrika och stärkande och har långvarig traditionell användning mot blodsugande insekter.

Tips: Blanda NIX TIX med vatten (1:20 / 1tsk pulver till 1dl vatten) och stryk/svampa/spraya djurets päls. Varje eller varannan dag eller efter behov.

Daglig dosering:
0-10kg & katt: ½ kryddmått
10-20kg: 1 kryddmått
20-30kg: 1,5 kryddmått
30+ kg: 2-3 kryddmått
Blandas i fodret. Introducera gradvis över ca. 2 veckors tid.

(1 krm = 1 ml.)

200 gram räcker (för invärtes bruk) till:
> 10 kg samt katt: Ca.660 dagar
10 - 20 kg: Ca.330 dagar
20 - 30 kg: Ca.220
30 + kg: Ca.165 dagar