• Frakt endast 59:- / 1-2 dagar leveranstid / Unikt sortiment
Payment with Apple Pay Payment with Visa Payment with Mastercard Payment with Klarna Payment with Swish
Våra kunder ger oss ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

HundApoteket Lugn & Ro

  • 269 kr
Beställningar innan kl 12 skickas samma dag!
Dela

Kan ge en lugnande effekt

  • Lite hjälp av naturen

  • Storlek: 100 gram

En blandning av rätt örter kan ge din hund en lugnande och rogivande effekt. Inte för att på något sätt orsaka trötthet och dåsighet, utan istället ge din hund en känsla av välbefinnande och verka ångestdämpande.
Situationer där din hund kan hamna i ångestframkallande situationer är till exempel nyår, veterinärbesök, bilåkning och så vidare. Kan även användas för långvarig behandling av ångestbenägna hundar.

Eftersom örter tar tid på sig för att verka bör man räkna med 2-3 veckor innan full effekt uppnås. Det är mycket viktigt att man kommer i gång snabbt inför förestående ångestframkallande händelser. Det rekommenderas att man de första 21 dagarna av användning dubblar den rekommenderade dosen, för att riktigt boosta effekten av örterna.

Egyptisk kamomill (Matricaria recutita):
Kamomill finns i några olika varianter. Egyptisk kamomill (också känd som Tysk kamomill) är välkänd för rogivande effekt och förmåga att hjälpa nervsystemet. Den används också traditionellt för att stödja matsmältningen och anses också ha välgörande effekt på huden.

Citronmeliss (Melissa officinalis):
Användes I gamla tider för att lindra melankoli. Den anses traditionellt vara ångestdämpande och ge en känsla av välbefinnande.

Verbena (järnört / Verbena officinalis):
Ansågs som en helig växt redan I forntida Egypten. Den har många olika traditionella användningsområden, bl.a. mot ångest, depression och sömnstörningar. 

Lindblomma (small-leaved limeflower / Tilia cordata):
Limeblomman har traditionellt använts först och främst för sin förmåga att stärka immunförsvaret och nervsystemet.

Frossört (Scutellaria lateriflora):
Välkänd för sin förmåga att lugna och motverka ångest och rastlöshet.

Daglig dosering:
Liten hund & katt: ¼ - ½ tesked
Mellanstor hund: 1 tesked
Stor hund: 1½ - 2 teskedar.

En förpackning innehåller 100 gram örter och räcker - beroende på hundens individuella behov - mellan 3–4 månader för en medelstor hund på runt 20 kg.

LUGN & RO är inte testad på dräktiga eller digivande tikar och bör därför inte ges till dessa utan samråd med veterinär.

Analytiska beståndsdelar (%):
Råprotein 11,6 Växttråd 20,6 Råaska 8,1 Råfett 2,3