• Frakt endast 59:- / 1-2 dagar leveranstid / Unikt sortiment
Payment with Apple Pay Payment with Visa Payment with Mastercard Payment with Klarna Payment with Swish
Våra kunder ger oss ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Vanliga frågor & svar


Ni frågar - vi svarar såklart!
Nedan har vi listat vanliga och återkommande frågor vi får från er.

Varför är tuggben bra för min hund?
Tuggben är bra för hundar av flera anledningar. Tuggandet stärker hundens tänder, minskar plack och tandsten. Dessutom ger det hunden en mental stimulans eftersom de allra flesta hundar har ett tugg och slickbehov. Däremot, max ett tugg per dag. Hundgodis och tugg innehåller kalorier och precis som människor ska kaloriintaget regleras.

Vilka tuggben är säkra för hundar att äta?
Det finns några saker att tänka på när du väljer tuggben till din hund. Det är viktigt att välja tuggben som är speciellt utformade för hundar. Undvik tuggben som kan splittras eller orsaka skador på hundens matsmältningskanal. (Vi riktar ett varningsord gällande märgben till hund! Dessa är bärande ben och väldigt hårda, vilket kan leda till tandskador, osynliga som synliga. Märgbenet kan även fastna runt hundens käkar.)
Du ska inte ge din hund tillagade (kokade) ben. Benen blir porösa vid en viss temperatur och då ökar också risken för splittring avsevärt. Välj också tuggben som är lämpliga för hundens storlek och ålder. Allt tugg kan flisa sig i större bitar och din hund kan också vara väldigt glupsk, så det är viktigt att aldrig lämna din hund utan uppsikt när den tuggar, hundar kan tyvärr också sätta i halsen.

Vilka typer av tuggben rekommenderas för hundar?
Det finns olika typer av tuggben att välja mellan. Några populära alternativ inkluderar torkade råhudar, naturliga ben och horn, och tuggpinnar gjorda av olika material som torkade grönsaker eller kött. En del hundar föredrar "enkla" råhudstugg. Medan andra hellre kämpar med en nötrulle från Njord Pet som bjuder på en extra upplevelse i och med pälsen. Den mindre hunden kanske hellre väljer en torkad oxmule. Erbjud tugg efter tycke och smak. Variation är alltid roligt!

Hur länge kan min hund tugga på ett tuggben?
Tiden det tar för en hund att tugga på ett tuggben beror på deras tuggmotstånd och storlek på tuggbenet. Vissa hundar kan tugga på ett tuggben i flera timmar medan andra kan tugga på det snabbt. En del hundar är riktiga rallytuggare som går in med full kraft och arbetar hårt med kindtänderna...
Det är viktigt att hålla lite koll på hundens tuggstund och ta bort tuggbenet om det börjar bli för litet eller om det finns risk för kvävning.
Tuggben som räcker längre är ofta tuggben av nöt och älg. Tänk på att välja rätt storlek! Kanske det är värt att välja det där längre benet?
"Evighetstugg", horn från diverse djur är tugg som kan ligga framme. Hunden kommer att tugga en stund för att när den har tröttnat lämna hornet till senare.


Vilka typer av naturligt hundgodis finns det?
Det finns många olika typer av naturligt hundgodis att välja mellan. Hos Djurtoppen hittar du olika alternativ på naturligt hundgodis. Vi har torkat kött från olika proteiner, fisk och även grönsaker och frukt. För oss betyder det naturliga att det inte finns några tillsatser i det du ska ge din hund. Inga konserveringsmedel, konstgjorde färgämnen eller smaker. Tillverkningsprocessen är även den naturlig, där enbart torkning har använts som tillagningsmetod.


Vilka proteinkällor är bra för hundar?
Detta är en högst individuell fråga. Det finns flera olika proteinkällor som passar olika hundar. Några vanliga proteiner är kyckling, nötkött, lamm och fisk. Lamm är ett milt protein som de flesta hundar tolerera till exempel medans kyckling är ett känsligare protein som många kan reagera på.
Det är viktigt att välja proteinkällor av hög kvalitet och undvika råvaror av tvivelaktigt ursprung. Var noga med att anpassa hundens kost till dess individuella behov och eventuella allergier eller intoleranser. Hos Djurtoppen är det enkelt att handla det protein som passar er då vi inte säljer mixade/utblandade proteiner. Vi säljer enbart singelproteiner.
Misstänker du att din hund lider av foderallergi rekommenderar vi att du rådfrågar din veterinär för vidare utredning.